svētdiena, 2012. gada 28. oktobris

Pildīti āboli

Burvīgs deserts svētdienas pusdienām. Turklāt vienkārši pagatavojams.


4 porcijām nepieciešams:
4 āboli
2 ēdamkarotes žāvētas dzērvenes /kam garšo rozīnes, var likt tās/
2 ēdamkarotes mandeļu milti
2 tējkarotes medus
1 ēdamkarote mandeļu skaidiņas
50 g mīksts sviests + nedaudz trauciņu iesmērēšanai
Pagatavošana:
Žāvētās dzērvenes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj 2 minūtes uzbriest. No medus, sviesta, mandeļu miltiem un skaidiņām sajauc pildījumu, beigās pievieno dzērvenes. Ja pildījums par sausu vai ķepīgu, pievieno vēl mazliet vai nu sviestu vai mandeļu miltus.
Ābolus rūpīgi nomazgā, nogriež "vāciņu" un izdobj serdi, atstājot gar malām vismaz 1-1,5 cm. Izdobtos ābolus piepilda un uzliek vāciņus. Cepšanai var izmantot mazus karstumizturīgus trauciņus katrai porcijai, bet, ja tādu nav, ābolus cep vienā - lielākā.
Sapildītus ābolus saliek ar sviestu iesmērētos trauciņos un cep 180C 30-35 minūtes. 
Pasniedz karstu. Ar saldējumu.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...