pirmdiena, 2012. gada 8. oktobris

Krāsnī cepta vista, pildīta ar kuskusu

Dažreiz mani pārņem kāda doma vai ideja un vairs neatkāpjas, kamēr neesmu  to īstenojusi. Var to saukt par ietiepību, man labāk patīk - stingra apņemšanās :)
Šoreiz tāda apņemšanās gadījās ar britu šefpavāra Paul Gayler recepti. Jau to lasot, mutē sajutu kuskusa garšu, kas uzsūcis vistas un garšaugu aromātu.
Tā kā cāļus nedabūju, tāpat arī koriandru, izlīdzējos ar to kas bija. Kuskusu pagatavoju tikai ar zaļumiem un safrānu, nepievienojot riekstus un žāvētus augļus. Līdz ar to īsti autentiska recepte man nesanāca, bet garšoja visiem - nojauta nelika vilties. Noteikti gatavošu vēl!

Nepieciešams:
4 cāļi, katrs 400-450 g /man vista ~1,8 kg/
marinādei:
100 ml olīveļļa
1 tējkarote kurkuma
1 tējkarote žāvētas saldās paprikas
1 ēdamkarote kumina sēklas
1 ēdamkarote harissa /ja tās nav, var aizvietot ar adžiku/
pa 3 ēdamkarotēm sakapāta koriandra un pētersīļu /ņēmu tikai pētersīļus/
svaigi spiesta sula no puses citrona
pildījumam:
300 ml verdošs ūdens
200 g kuskuss
šķipsna safrāna drīksnas
2 ēdamkarotes sakapāta koriandra /man - pētersīļi/
75 g žāvēti augļi, sagriezti mazos gabaliņos /nepievienoju/
50 g rozīnes, uzbriedinātas ūdenī /nepievienoju/
25 g grauzdēti ciedru rieksti /nepievienoju/

Pagatavošana:
Vispirms sajauc marinādi, tad ar to kārtīgi ierīvē vistu un noliek marinēties vēsā vietā 2-3 stundas, ik pa laikam vistu apgrozot un iesmērējot marinādi.
Pagatavo kuskusu - traukā vispirms ar verdošu ūdenī pārlej safrāna drīksnas, tad šajā ūdenī ieber kuskusu, trauku pārklāj ar foliju vai pārtikas plēvi un atstāj 5 minūtes uzbriest. Kad kuskuss gatavs, to ar dakšiņu sairdina. Kad kuskuss atdzisis, iejauc pārējās sastāvdaļas un pilda vistu.
Vistu liek karstumizturīgā traukā, pārsmērē ar atlikušo marinādi un cep līdz tā gatava un zeltaini brūna. Cālīšiem nepieciešama ~ pusstunda, vistai - stunda. Gatavību var pārbaudīt ar iesmiņu iedurot sānu daļā - ja iztek dzidra sula, gaļa izcepusies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...