trešdiena, 2012. gada 3. oktobris

Cepammaisā cepta cūkgaļa ar sinepēm un žāvētiem augļiem

Kā visi cepammaisā gatavotie ēdieni, arī šis ir vienkārši pagatavojams - vajadzīgas tikai apmēram 10 minūtes, lai sagatavotu produktus likšanai cepammaisā. Tālāko darbu paveiks cepeškrāsns. 
Gaļa izdodas sulīga, sinepes ēdienam piešķir vajadzīgo asumiņu, žāvētie augļi - saldumu. 
Nepieciešams:
~1 kg cūkas kakla karbonāde
2 tējkarotes stipras sinepes
1-2 sīpoli
3-4 ķiploka daiviņas
pa 5-8 žāvētām aprikozēm un melnajām plūmēm
sāls
Pagatavošana:
Sagriež sīpolus un gaļu, ja plūmes un aprikozes lielas, tās pārgriež uz pusēm. Visu saliek cepammaisā, pievieno ķiploka daiviņas, sāli /ja vēlas - var arī piparus/ un sinepes. Tad maisam aizsien galu ~6-8 cm attālumā no augšas un vairākās vietās izdur caurumus karstā gaisa cirkulācijai. Maisu ieliek karstumizturīgā traukā un cep 180C 70-80 minūtes.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...