piektdiena, 2012. gada 26. oktobris

Brokoļu ziedkāpostu sacepums ar krēmīgu siera mērci

Sacepums ar bagātīgu garšu - krēmīgs un sātīgs, ar kraukšķīgām drumstalām. Var pasniegt gan kā piedevu gaļas ēdienam, gan kā patstāvīgu ēdienu.


Nepieciešams:
pa nelielai brokoļa un ziedkāposta galviņai

mērcei:
300 ml piens
100 g svaigais siers /izmantoju Filadelfijas/
1 liels sīpols
1,5 ēdamkarote milti
2 ēdamkarotes sviests
2 ēdamkarotes rīvēts cietais siers
sāls, pipari, garšvielas
drumstalām:
1/2 glāze rīvmaize
2 ēdamkarotes sviests
50 g cietais siers
Pagatavošana:
Abas kāpostu galviņas sadala mazās rozetēs un tvaicē 5-7 minūtes, tad ar aukstu ūdeni noskalo.
Pannā vai katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu un ~5 minūtes cep sasmalcinātu sīpolu. Kad tas mīksts, pieber miltus un visu kopā apcep. Pamazām, kārtīgi maisot, lej klāt pienu un karsē līdz mērce sabiezē. Tad pievieno svaigo sieru un uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru, sajauc, pēc garšas pieliek sāli, piparus, ķiploku sāli vai citas garšvielas. Kad viss siers izkusis, mērcē ieliek kāpostu rozetes un viegli visu sajauc, lai mērce pilnībā apņem dārzeņus.
Tad visu liek karstumizturīgā traukā un pārkaisa drumstalām, kuras pagatavo saberžot sviestu ar rīvmaizi un uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru. 
Cep 180C 20-30 minūtes līdz drumstalas zeltaini brūnas.
Sacepumam var ņemt arī saldētus brokoļus un ziedkāpostus - tos pievieno mērcei atkausētus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...