piektdiena, 2012. gada 19. oktobris

Brauniji ar lazdu riekstiem

Nekādu Ameriku neatklāšu, sakot, ka brauniji ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti ļoti garšīgi! Brauniju recepšu ir daudz un dažādas - var pievienot riekstus, ķiršus, avenes, svaigo sieru, gatavus braunijus var pārliet ar glazūru.
Šoreiz klasiski un tradicionāli - ar lazdu riekstiem un melno šokolādi. Protams, tie, kam pie dūšas labāk maigāka garša - pusi melnās šokolādes var aizstāt ar piena šokolādi.


Nepieciešams:
200 g melnā šokolāde
150 g sviests
200 g cukurs
1 tējkarote vaniļas cukurs
3 lielas olas
100 g milti
1 ēdamkarote kakao
šķipsna sāls
150 g lazdu rieksti
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē sagrieztu sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi. Masu nedaudz atdzesē, tad pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kakao, samaisa. Pa vienai iesit olas un kārtīgi samaisa. Pēc tam iesijā miltus, pieber sāli un rupji sakapātus riekstus.
Uzsilda krāsni līdz 180C, ar sviestu iesmērē formu /man 20x20 cm/ un sasilda to krāsnī. Tikai pēc tam formā lej šokolādes masu un cep 20-30 minūtes. Svarīgi ir sekot līdzi - labāk lai brauniji ir nedaudz valgi un mīksti, nevis pārcepušies sausi.
Gatavu atdzesē un sagriež gabaliņos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...