piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

Baltmaizes sviesta pudiņš

Bērnībā viens no vecmammas vai mammas biežāk gatavotajiem našķiem bija krāsnī ceptas maizes šķēles, pārlietas ar piena olu maisījumu. Citreiz maizītei pa vidu pielika vēl kādu ievārījuma kārtu. Cik tas bija gardi kopā ar glāzi piena!
Iedvesmojoties no bērnības našķa un grāmatas "The British Cookbook. The Best of British Food", tapa šis saldais maizes sacepums ar kraukšķīgu garoziņu.


4-6 porcijām nepieciešams:
6 šķēles tostermaize /der arī sakaltusi maizīte/
80 g sviests
3 olas
200 ml saldais krējums
250 ml piens
60 g cukurs
2 saujas žāvēti augļi vai sukādes pēc izvēles /man - žāvētas dzērvenes/
1 ēdamkarote brūnais cukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Maizes šķēles pārgriež pa diagonāli uz pusēm un no abām pusēm pārsmērē ar sviestu, atstājot sviestu arī cepamās formas ieziešanai un pāris piciņas pudiņa virsmai.
Formā /izmērs 20x25 cm/ saliek pusi no maizes šķēlēm, pārkaisa tās ar pusi no žāvētajiem augļiem, virsū kārto pārējās maizes šķēles un augļus.
Traukā sakuļ olas ar cukuru un pienu, pielej saldo krējumu. Maisījumu pārlej pudiņam un atstāj 15 minūtes, lai maize uzsūc šķidrumu. Pēc tam pudiņam pārkaisa brūno cukuru, uzliek sviesta piciņas un trauku liek cepeškrāsnī. Cep 180C ~30 minūtes līdz pudiņš zeltaini brūns.
Pasniedz siltu ar pienu vai saldējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...