piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

Ābolu plācenis ar kanēli

Lai gan šogad nebija ābolu gads, mums pietika gan ēšanai, gan dažādu gardumu cepšanai. Šis plācenis tapa no pēdējiem saldajiem - sulīgiem, sarkani svītrotiem - āboliem. Vēl savu kārtu gaida skābenie ziemas āboli.


Pagatavošana:
350 g milti
2 tējkarotes cepamais pulveris
70 g cukurs
1 tējkarote kanēlis
pustējkarote sāls
110 g auksts sviests
liels salds vai saldskābs ābols
2 lielas olas
1 tējkarote vaniļas ekstrakts /vai vaniļas cukurs/
120 ml ābolu biezenis /pievienoju pašas gatavotu, der arī Spilvas ābolu biezenis/
piens pārsmērēšanai
3 ēdamkarotes cukurs un 1 tējkarote kanēlis pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, cukuru, sāli, kanēli un samaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž ar miltu maisījumu. Atsevišķā traukā sajauc olas ar ābolu biezeni un pievieno vaniļas ekstraktu.
Ābolu nomizo un sagriež gabaliņos.
Miltu maisījumam pievieno sagriezto ābolu un olu ābolu biezeņa maisījumu, samaisa. Ja mīkla ir pārāk ķepīga un līp pie rokām, pieber vēl miltus.
Plātī ieklāj cepampapīru un to viegli pārkaisa ar miltiem. Tad no mīklas izveido divus plāceņus - tik lielus, lai abi saiet uz cepamās plāts pa diagonāli pretējos stūros. Pārsmērē plāceņus ar pienu, pārkaisa cukura kanēļa maisījumu un ar aukstā ūdenī samērcētu nazi plāceņus sagriež 6 trīsstūros. Cep 200C 20-25 minūtes.
Plācenis vislabāk garšo vēl silts, bet arī atdzisis tas nezaudē burvīgo kanēļa un ābola aromātu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...