pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

Vistu stilbiņi saldskābā mērcē

Vistas gaļa ir iecienīta un viena no visvairāk lietotajām. Viens no iemesliem ir tas, ka to var pagatavot daudzveidīgi, viegli un ātri. 
Arī šīs maltītes pagatavošana nav grūta, bet rezultāts - pārsteidzoši gards!

3-4 porcijām nepieciešams:
6-8 vistu stilbiņi
augu eļļa cepšanai
sāls
mērcei:
100 ml silts ūdens
40 g brūnais cukurs
4 ēdamkarotes sojas mērce
4 ēdamkarotes apelsīnu sula
4 ēdamkarotes kečups /aizvietoju ar Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem, tos sagriežot mazākos gabaliņos/
1 ēdamkarote baltvīna etiķis
4 ķiploka daiviņas
pustējkarote paprikas
šķispna 5 garšvielu maisījuma
2 tējkarotes ciete
2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pagatavošana:
Sajauc mērci no ūdens, apelsīnu sulas, sojas mērces, kečupa un etiķa, pievieno ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, cukuru un garšvielas, kārtīgi visu sajauc. 
Stilbiņus ierīvē ar sāli un uz vidējas uguns cep zeltaini brūnus, 15-20 minūtes. Pēc tam stilbiņus liek karstumizturīgā traukā, pārlej mērci un cep 35-40 minūtes 180C, ik pa laikam stilbiņus aplaistot ar mērci. Beigās iejauc aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un karsē līdz mērce sabiezē.
Pasniedz ar rīsiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...