ceturtdiena, 2012. gada 6. septembris

Vistas rasoļņiks

Iepriekš esmu gatavojusi rasoļņiku ar liellopa gaļu, šoreiz - ar vistas gaļu, sirsniņām un mādziņām.  Sātīga, garšīga zupa.
Nepieciešams:
~400 g vistas gaļa /man - vistas stilbiņi/
pa 300 g vistas sirsniņu un mādziņu
1 burkāns
1 liels sīpols
4 kartupeļi
4-5 sālīti vai marinēti gurķi
4 ēdamkarotes grūbas
sāls, pipari
lauru lapa
~ pusglāze gurķu marināde
Pagatavošana:
Vispirms grūbas pārlej ar ūdeni un atstāj mērcēties kamēr vārās gaļa.
Vistas gaļu kopā ar attīrītām sirsniņām un mādziņām pārlej ar ūdeni, uzvāra, noņem putas un vāra ~40 minūtes, liek klāt grūbas. Pēc tam zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un lauru lapu.
Pannā apcep sarīvētu burkānu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pievieno gabaliņos sagrieztus gurķus, pielej mazliet gurķu marinādi un sautē līdz tie mīksti, tad tos liek klāt zupai.
Pāris minūtes pirms zupa gatava, pielej gurķu marinādi. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...