ceturtdiena, 2012. gada 6. septembris

Vīnā sautēta jēra ciska

LNT raidījuma Rīta mikslis pirmsākumos baņķieris Ģirts Rungainis rādīja un stāstīja kā pagatavot jēra cisku. Izmēģinājām, iegaršojās. Tagad, kad vien esam tikuši pie jēra ciskas, gatavojam to pēc šīs receptes. 
Katru reizi gan gaļa garšo citādāk, jo garšvielas pievienoju pēc garšas atkarībā no sautēšanai paredzētā vīna.


Kas vajadzīgs?

jēra ciska
pudele sarkanvīna
2 sīpoli
4-6 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes cukurs
5 ēdamkarotes sojas mērce
pa 1 tējkarotei 5 piparu maisījuma un malta čili
ēdamkarote tabasco mērce /es apstājos pie dažiem pilieniem/
gabaliņš svaiga ingvera, nomizots un sarīvēts /es piemetu šķipsnu malta/
Pagatavošana:
Jēra cisku liek katlā /vai karstumizturīgā traukā ar vāku/, pārlej vīnu. Pielej arī apmēram glāzi ūdens. Tad pievieno cukuru, sojas mērci, tabasco mērci, sīpolus un ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas, garšvielas. Gaļu sautē uz mazas uguns vai 180C 2-3 stundas.
Jēra cisku esmu sautējusi gan uz plīts, gan cepeškrāsnī. Abi varianti labi, tomēr priekšroku dodu cepeškrāsnij.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...