otrdiena, 2012. gada 4. septembris

Šokolādes pīrāgs ar ķiršiem

Īsts baudījums šokolādes mīļotājiem.
Nepieciešams:
200 g sviests
4 lielas olas
150 g cukurs
315 g milti
1,5 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
200 g tumšā šokolāde
konservēti ķirši bez kauliņiem, 720 ml
3 ēdamkarotes brendijs
Pagatavošana:
Vispirms ķiršus kopā ar sīrupu ielej katliņā, uzvāra un turpina vārīt uz mazas uguns 10 minūtes. tas vajadzīgs, lai iegūtu koncentrētāku, izteiktāku garšu. Garšas uzlabošanai vēl var pievienot arī kanēļa standziņu, bet tas nav obligāti. Sīrupu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sīrupam kopā ar ķiršiem pēc vārīšanas jābūt ~2,5 glāzēm.
Olas saputo ar cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu, pēc tam mīkstu sviestu un ūdens peldē izkausētu šokolādi. Tad iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Beigās iejauc brendiju un ķiršus ar sīrupu. Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā /man formas izmērs 23 cm/ un 180C cep ~50 minūtes.
Gatavu pīrāgu atdzesē un, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet šokolādes glazūru.

2 komentāri:

  1. dievīgi! kā jau teicu - ķiršos vēl bija saglabājies sīrups un kopā ar melno šokolādi garšoja vienkārši lieliski!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tik garšīgi uzrakstīji, ka sakārojās vēlreiz uzcept! :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...