pirmdiena, 2012. gada 10. septembris

Sēņu salāti ar kāpostiem ziemai

Man patīk, ka šajos salātos var likt dažādas sēnes - tas tikai pastiprina salātu aromātu un garšu. Der gan bērzlapes un rudmieses, vilnīši un cūcenes, gan arī bekas. Ja vien to daudz:)
 

Vajadzēs:
2 kg sēnes
2 kg kāposti
1 kg sīpoli
1 kg burkāni
pusglāze eļļas
3 ēdamkarotes cukurs
2 ēdamkarotes sāls
glāze tomātu pastas
1 ēdamkarote etiķis
Pagatavošana:
Vispirms notīra un 15-20 minūtes vāra sēnes, tad tās atdzesē un samaļ. 
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sagriež gredzenos. Katlā ielej eļļu, apcep vispirms burkānus, tad - sīpolus, samaisa un kopā sautē vel kādas 5 minūtes. Pēc tam pievieno tomātu pastu, sēnes, sagrieztu kāpostu, cukuru, sāli, samaisa un ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg, vāra 40 minūtes. Beigās pielej etiķi un samaisa. Karstus salātus liek burkās, aizvāko un glabā vēsumā.
No minētā daudzuma sanāk 6 litri salātu.

Manas piezīmes:
Man bija gailenes un cūcenes, vārīju atsevišķi, cūcenes vēl mērcēju. Klāt tomātu pastai pieliku arī gandrīz pilnu glāzi tomātu mērces. Arī cukuru un sāli piebēru vairāk, bet etiķa vietā pielēju ēdamkaroti etiķa esences.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...