ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

Pupiņas tomātu mērcē

Šis sautējums var būt gan kā patstāvīga maltīte, gan kā piedeva.

Nepieciešams:
1 glāze pupiņas
1-2 burkāni
1 sīpols
3-4 ēdamkarotes tomātu pasta
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Pupiņas iemērc aukstā ūdenī uz nakti. Pēc tam tās vāra 1-1,5 stundas, minūtes 15-20 pirms pupiņas gatavas, pieber sāli. 
Sīpolu sasmalcina, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Pannā uzkarsē eļļu un vispirms apcep sīpolu, tad pievieno burkānus, pēc tam - nokāstas pupiņas un tomātu pastu. Atkarībā no tā, kāda ir tomātu pastas konsistence, iespējams, to vajadzēs vairāk vai mazāk. Ja sautējums ir pārāk biezs, to var atjaukt ar ūdeni, buljonu vai tomātu sulu.
Pieber sāli, piparus un pāris minūtes visu kopā sautē.  Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...