ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

Krāsnī ceptu dārzeņu ikri

Ilgu laiku biju dārzeņu ikru meklējumos. Gribējās tādu, kur ir dažādi dārzeņi, bet neviens nav noteicošais.
Protams, ka atradu, un vēl kādu - šajā receptē dārzeņus nevis vāra kā ierasts, bet cep krāsnī. Tas salātiem piešķir īpašu garšu. Sastāvdaļu daudzumu un asumu katrs var variēt pēc savas garšas. 


Vajadzēs:
2 kabači
3-4 burkāni
3 lieli sīpoli
5 tomāti
5 paprikas
5 ķiploka daiviņas
3-4 ēdamkarotes augu eļļa
sāls
pipari /es to vietā pieliku 2 kaltētus čili piparus, pirms blenderēšanas tos izņēmu/
Kā pagatavot?
Kabačus nomizo, ja nepieciešams, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Burkānus sagriež ripās, sīpolus - gredzenos. Tomātiem izgriež kātiņu. Tāpat arī pipariem izgriež kātiņu un izņem sēklotni.
Karstumizturīgā lielā traukā apakšā ielej mazliet eļļu, tad liek dārzeņus - sīpolus, burkānus, ķiplokus, kabačus. Pārkaisa nedaudz sāli, uzlej eļļu. Tad saliek papriku un tomātus. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 180C ~1,5 stundu, ik pa laikam dārzeņus apgrozot. Tad krāsni izslēdz, bet trauku atstāj krāsnī vēl uz 20-30 minūtēm.
Dārzeņus kopā ar visu šķidrumu saliek katlā, pirms tam tomātiem un pipariem noņemot miziņu, un sablendē. Pēc garšas pieber vēl sāli, piparus, tad masu uzvāra, karstu pilda burkās un tūlīt aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...