trešdiena, 2012. gada 12. septembris

Kēkss ar žāvētām dzērvenēm un drumstalām

Man patīk cept kēksus. Pirmkārt, mums tie garšo. Otrkārt, to pagatavošana ir vienkārša. Treškārt, ir tik daudz variantu, ka grūtākais visā procesā ir izvēlēties, kādu cept šoreiz.
Šo kēksu droši var likt svētku galdā - tas īpaši pateicoties dzērvenēm un drumstalām.


Nepieciešams:
3 olas
150 g sviests
170 g cukurs
200 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
šķispna sāls
70 g žāvētas dzērvenes
konjaks, brendijs vai cits stiprāks alkohols /es izmantoju aveņu liķieri/
drumstalām:
120 g milti
80 g sviests
80 g brūnais cukurs
1 tējkarote kanēlis
Pagatavošana:
Vispirms dzērvenes pārlej ar konjaku un atstāj uz pāris stundām, bet vislabāk uz visu nakti mērcēties.
Saputo sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas, sajauc.
Atsevišķā traukā sajauc izsijātus miltus, sāli un cepamo pulveri. Tad sajauc sviesta olu maisījumu ar miltu maisījumu. Dzērvenēm nolej alkoholu un ogas pievieno mīklai un sajauc.
Pagatavo drumstalas - saberž sviestu ar miltiem un cukuru, pieber kanēli. Var izskatīties, ka drumstalu par daudz, bet tas ir mānīgi - cepoties kēkss pacelsies un drumstalas izlīdzināsies.
Mīklu lej ar sviestu iesmērētā kēksa formā, pārkaisa drumstalas un cep 180C 40-50 minūtes. 
Pirms pasniegšanas atdzesē. Vismaz 15 minūtes:)


2 komentāri:

  1. Paldies, ļoti, ļoti garšīgi! Šī recepte pilnīgi noteikti var iekļaut ātri un viegli pagatavojamo gardumu favorītu listē.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...