otrdiena, 2012. gada 25. septembris

Kāpostu salāti jeb Coleslaw

Tradicionāli kāpostu salāti tiek gatavoti no sasmalcinātiem kāpostiem, sajaucot ar mērci, kas pagatavota uz majonēzes bāzes. 
Bet salātiem ir arī daudz variāciju - tiem var pievienot burkānus, ābolus, sīpolus, redīsus vai papriku. Tāpat mērci var pagatavot dažādi - majonēzi aizstājot ar kečupu vai skābo krējumu.
Es salātus pagatavoju no mums ierastajiem dārzeņiem - kāposta, burkāniem un sīpoliem. Vienkārši, ātri un garšīgi!


Nepieciešams:
puse kāpostgalvas
2-4 burkāni
2 nelieli sīpoli
zaļumi - dilles, pētersīļi
mērcei:
2 ēdamkarotes majonēze /man - Hellmann`s/
1 ēdamkarotes sinepes /man - Dižonas/
2-4 ēdamkarotes citronu sula
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež strēmelēs, burkānus sarīvē vai sagriež salmiņos /var izmantot rīvi korejiešu burkānu sagriešanai/, sīpolu - plānos pusriņķos. Zaļumus sasmalcina. Lielā traukā samaisa visus dārzeņus un zaļumus, mazliet saspaida ar rokām.
Mērcei sajauc majonēzi ar sinepēm, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus /es neliku/, pamazām pēc garšas pievieno citronu sulu. Mērci pārlej salātiem un sajauc.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...