piektdiena, 2012. gada 28. septembris

Cepti amaretto persiki

Burvīgs deserts ar mandeļu aromātu - kā radīts baudīšanai nedēļas nogalē.


2 porcijām nepieciešams:
2 lieli persiki
5 amaretti cepumi
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote Amaretto lieķiera vai brendija
1 tējkarote brūnā cukura sīrupa /izmantoju Dansukker zeltaino cukura sīrupu/
nedaudz sviests
Pagatavošana:
Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Persiku pusītēm apkārt kauliņa vietai ar karotīti izņem mazliet mīkstumu, to sasmalcina vai saspaida kopā ar sadrupinātiem cepumiem, olas dzeltenumu un liķieri.
Persiku pusītes saliek ar sviestu iesmērētā karstumizturīgā traukā, pilda tos ar cepumu maisījumu un pārslaka ar cukura sīrupu. Cep 200C 15-20 minūtes. Pasniedz ar saldējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...