piektdiena, 2012. gada 10. augusts

Ziedkāpostu sacepums

Ziedkāpostus var nopirkt visu gadu, tomēr vislabākie ir mūsu pašu vietējie tieši sezonas laikā. Šo sacepumu var ēst kā vieglu maltīti kopā ar zaļajiem salātiem vai piedevu gaļas ēdienam. Garšīgi gan silts, gan atdzisis.


Nepieciešams:
2 nelieli ziedkāposti vai 1 liels, 800-900 g
200 ml saldais krējums
2 olas
gabaliņš siera /Krievijas, Holandes/
1/2-1 ēdamkarote sinepes /atkarībā no to stipruma/
sāls
zaļumi pēc izvēles /man - kaltēti pētersīļi/
Pagatavošana:
Ziedkāpostus novāra sālsūdenī gandrīz gatavus, mazliet atdzesē un sadala rozetēs. Bļodiņā sakuļ olas, pielej saldo krējumu, pievieno sinepes, sāli, sasmalcinātus zaļumus. Kēksa formu izsmērē ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi, tad saliek ziedkāposta rozetes un pārlej olu krējuma masu, pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep 180C ~30 minūtes.


2 komentāri:

  1. mmm, puķkāposti! Vienkārši garšīgi arī vārīti un cepti ar rīvmaizi, bet šis arī Izklausās sulīgi.. :) Paldies

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vārīti un pēc tam sviestā apcepti puķkāposti ar rīvmaizi - tas patiešām ir ļoti ļoti garšīgi. Klasika!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...