piektdiena, 2012. gada 24. augusts

Vēl vienas plānās pankūkas

Šīs pankūkas ir ļoti piemērotas pildīšanai - var izcept pavisam plānas, tomēr tās ir elastīgas un neplīst satinot. Viss, kas tikai vēl vajadzīgs, izvēlēties, ar ko pildīt - ar saldu biezpienu vai ogām svētdienas rītā? Siera, sēņu, gaļas vai citu pildījumu launagā vai vakariņās?
Bet, ja negribi pildīt, tad var tāpat pa vienkāršo - ar ievārījumu un pienu.


Nepieciešams:
3 olas
300 ml piena
300 ml ūdens
400 g miltu
1 ēdamkarote cukurs
~ pustējkarote sāls
1 ēdmakarote kausēta sviesta /vai augu eļļas/
nedaudz sviesta vai augu eļļas cepšanai
Pagatavošana:
Izsijā miltus, piejauc cukuru un sāli. Pamazām lej klāt apmēram pusi piena - ūdens maisījuma un kuļ, lai neveidojas kunkuļi. Tad pa vienai piesit olas, sajauc un lej klāt atlikušo piena - ūdens maisījumu. Beigās pievieno sviestu un atstāj mīklu uzbriest uz pusstundu.
Pannu ar sviestu vai eļļu uzkarsē, ar kausiņu lej mīklu pannā un cep uz vidējas uguns no abām pusēm zeltaini brūnas. 
Ja pankūkas paredzēts pildīt, tad tāpat lej mīklu pannā un cep līdz apakšējā puse sāk brūnēt, bet augšējā ir sausa, tad apgriež un cep tikai kādu mirkli, lai tā tikai nedaudz aprauj. Pankūkas liek lēzenā šķīvī ar apcepto pusi uz augšu, vienā pusē uzliek pildījumu un satin pankūku.
No minētā daudzuma iznāk ~15 pankūkas atkarībā no pannas lieluma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...