pirmdiena, 2012. gada 27. augusts

Piecu garšvielu maisījums

Piecu garšvielu maisījums ir aromātisks un saldi ass, to plaši izmanto putnu un cūkgaļas, dārzeņu, dažādu mērču, marināžu, kā arī desertu pagatavošanā. 
Tradicionāli maisījumā dominē anīss un kanēlis, pievienojot tiem citas garšvielas, kā, piemēram, fenheļa sēklas, muskatriekstu, krustnagliņas, ingveru, Sičuānas piparus, baltos piparus, kuminu. 
Nepieciešams:
2 kanēļa standziņas
2 ēdamkarotes melno piparu
2 tējkarotes fenheļa sēklas
3 anīsa zvaigznes
6 krustnagliņas
Pagatavošana:
Garšvielas samaļ kafijas dzirnaviņās, sablendē vai saberž piestā. Spēcīgākam aromātam garšvielas vispirms var apgrauzdēt karstā pannā. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā apmēram divus mēnešus.

!!! Lietojot maisījumu, jāievēro mērenība - pievienojot par daudz, var sabojāt visu ēdienu. 

2 komentāri:

  1. mm, es jau tagad iedomājos, ka šo varētu likt ar aprikožu tadžinā un tad ar saldējumu.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ak, kā sakārdināji, es tagad ar šo domu esmu pārņemta :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...