trešdiena, 2012. gada 1. augusts

Ouiche ar gailenēm un svaigo sieru

Burvīgs sēņu pīrāgs sēņu sezonā!
Nepieciešams:
pamatnei:
250 g milti
125 g sviests /vai margarīns/
1 ola
sāls
pildījumam:
500 g gailenes
1 sīpols
augu eļļa cepšanai
pārliešanai:
2 olas
200 g svaigais siers /man - Filadelfijas ar zaļumiem, der arī Kārums vai Rimi/
200 ml saldais krējums
sāls
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, pieber sāli un sajauc. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un iemīca to miltos. Pievieno olu, samīca mīklu, saveļ bumbu, to ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī vismaz pusstundu.
Pagatavo pildījumu - pannā apcep sīki sagrieztu sīpolu, pievieno sēnes un cep, kamēr iztvaikojis šķidrums. 
Ietauko formu /man formas izmērs 28 cm diametrā/ un tajā ieklāj mīklu, veidojot maliņas. Pēc tam ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni, virsū liek apceptās sēnes. 
Bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu un svaigo sieru, sajauc viendabīgu masu, pieber sāli, pārlej sēnēm.
Cep 180C ~40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...