svētdiena, 2012. gada 5. augusts

Melleņu šarlote

Svētdienas pēcpusdienas našķis - ātri un vienkārši pagatavojams. Var izmantot arī citas svaigas ogas - upenes, avenes, kazenes, zemenes. Var arī no dažādām ogām piemest pa mazai saujiņai - sanāks vasaras ogu šarlote!
2 porcijām nepieciešams:
2 lielas olas
30 g cukurs
70 g milti
pustējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
100 ml piens
1-1,5 glāze mellenes
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru, pievieno pienu, vaniļas ekstraktu, iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, visu kārtīgi sajauc un salej ar sviestu iesmērētos porciju trauciņos, pārber mellenes un cep 200C ~15 minūtes vai līdz šarlote zeltaini brūna.
Pasniedz vēl siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...