pirmdiena, 2012. gada 6. augusts

Marinēti cepti pipari

Gardi marinēti pipari der gan kā viegla uzkoda ar kraukšķīgu maizi vai piedeva gaļas ēdieniem. Pagatavot pavisam viegli!
Nepieciešams:
3-4 pipari
augu eļļa cepšanai
marinādei:
3 ēdamkarotes augu eļļa
3 ēdamkarotes etiķis
1 ēdamkarote cukurs
pustējkarote sāls
4-5 ķiploka daiviņas
lauru lapa
8-10 piparu graudiņi
Pagatavošana:
Ar eļļu viegli iesmērē piparus, saliek tos karstumizturīgā traukā, kuram apakšā arī mazliet eļļu. Trauku ar pipariem liek cepeškrāsnī 220C. Cepšanas laikā piparus apgroza. Tad, kad pipari saplok, krāsni izslēdz, bet piparus atstā krāsnī līdz tā atdziest.
Marinādei sajauc eļļu, etiķi, pievieno sāli un cukuru, kārtīgi samaisa, ja nepieciešams, pēc garšas vēl pievieno sāli vai piparus. Marinādei var pieliet klāt arī sulu, kas izdalījusies no pipariem cepšanas laikā.
Atdzisušiem pipariem noņem mizu, ja vēlas var sagriezt mazākos gabalos, un saliek traukā. Pievieno sagrieztu ķiploku, lauru lapu, piparu graudiņus un pārlej marinādi. Piparus var ēst jau nākamā dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...