ceturtdiena, 2012. gada 30. augusts

Maltā gaļa ar baklažāniem un pastu

Itāliska versija mums labi zināmajiem makaroniem ar malto gaļu. 


Nepieciešams:
300 g cauruļveida pasta pēc izvēles /man - rigatoni/
300 g maltā gaļa
1 baklažāns
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
glāze tomātu sulas /vai 2 ēdamkarotes tomātu pastas atjauc ar glāzi ūdens/
baziliks
pāris tomāti
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sālsūdenī novāra pastu atbilstoši instrukcijai.
Baklažānu sagriež kubiņos un apcep, pārliek citā traukā. Tad pannā liek sagrieztu sīpolu un ķiploku un cep līdz tie caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, samaisa, apcep. Pievieno baklažānus, tomātu sulu, sāli, piparus un uz mazas uguns sautē 5-7 minūtes. 
Pievieno sagrieztus tomātus un sakapātu baziliku, apmaisa, iejauc pastu un karsē pāris minūtes.
Ja vēlas, pasniedzot var pārkaisīt rīvētu parmezānu.

4 komentāri:

  1. šodien plānos vakariņās gatavot tieši šo. jau gandrīz nedēļu metu acis :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nenožēlosi! Zinu, ka esi baklažānu cienītāja, tā ka - ēdot slavēsi:)

      Dzēst
    2. Nenožēloju arī :)
      Tik taisu nevis ar makaroniem, bet rīsiem.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...