trešdiena, 2012. gada 22. augusts

Mafini ar fetu un sīpoliem

Vienkārši, ātri un gardi! Visgaršīgākie ir vēl silti mafini, bet arī atdzisuši lieliski garšo un būs laba uzkoda starp maltītēm vai pie zupas.


12 maziem vai 8 lielākiem mafiniem vajadzēs:
275 milti
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes cepamais pulveris
1 sīpols
1 ēdamkarote sviests
melnie pipari
100 g feta /es izmantoju fitaki/
1 tējkarote sasmalcināts rozmarīns /es pievienoju kaltētus maurlokus/
225 ml piens
1 ola
Pagatavošana:
Mazā pannā izkausē sviestu un apcep sīki sagrieztu sīpolu, ~5 minūtes, atdzesē. Kad atdzisis, pievieno sadrupinātu sieru, garšaugus un piparus.
Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakuļ olu, tad pielej pienu un sajauc. Olu piena maisījumu pielej miltiem un ar pāris kustībām sajauc, tad pievieno sīpolus ar sieru un iecilā masā. Mīklu saliek formiņās un cep 200C ~20 minūtes.
Kā variantu var pamēģināt fetu aizstāt ar svaigo sieru, bet sīpolu - ar saulē kaltētiem tomātiem.
Ideja no food.com

1 komentārs:

  1. izmēģināju, nepatika. Mīkla bija piecepusi pie papīra formītēm. Iespējams, ja ceptu kā maizes kukulīti, būtu pieņemamāk. garša- baltmaize ar garšvielām.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...