piektdiena, 2012. gada 3. augusts

Lēcu un zaļo zirnīšu zupa ar puraviem

Vasarīgi viegla, aromātiska zupa.


2-3 porcijām nepieciešams:
800 ml dārzeņu buljons
1 puravs
1 ķiploka daiviņa
mazā kārba konservētas lēcas
150 g saldēti zaļie zirnīši
zaļumi - dilles, pētersīļi
augu eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana:
Katliņā ielej nedaudz eļļu, uzkarsē un apcep riņķos sagrieztu puravu un ķiplokspiedē izspiestu ķiploka daiviņu, turpina cept ~5 minūtes līdz puravs kļūst mīksts. Pievieno buljonu, sasmalcinātus zaļumus, lēcas un uz mazas uguns vāra minūtes 10, tad pievieno zaļos zirnīšus un vāra vēl ~5 minūtes.
Pēc tam pusi zupas ar kausu ielej bļodā vai blenderī un sablendē, lej atpakaļ katliņā, uzkarsē, pēc garšas pieber sāli, piparus.
Pasniedzot zupas šķīvī var ielikt kādu karoti bieza skābā krējuma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...