trešdiena, 2012. gada 8. augusts

Krāsnī cepta vista ar kraukšķīgu ādiņu

Šādi ceptai vistai ir kraukšķīga ādiņa, bet mīksta, sulīga gaļa. 


Vistai gan iekšpusi, gan ārpusi ierīvē ar sāli un garšvielām, tad ieliek ledusskapī uz ~2 stundām, lai savelkas garšas. Pēc tam vistu iesmērē ar mīkstu sviestu un vēl papildus zem ādas pie krūtiņas. Cep 220C ~30 minūtes, tad temperatūru samazina līdz 190C un cep vēl 40 minūtes, ik pa laikam aplaistot ar izdalījušos sulu.
Pēc pirmās pusstundas vistai klāt pieliku šampinjonus, burkānus, sīpolus, ķiploka daiviņas un kartupeļus. Kartupeļi bija iepriekš vārīti, bet pārējie - svaigi. Burkānus un sīpolus sagriež un saliek bļodā, klāt kartupeļus, šampinjonus un ķiploka daiviņas, pārkaisa sāli un mazliet apslaka ar eļļu, samaisa un liek klāt vistai.
Vista garda arī ar rīsiem, griķiem vai zaļajiem salātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...