ceturtdiena, 2012. gada 23. augusts

Karameļu mērce

Karameļu mērce lieliski papildina dažādus desertus, to var pārliet saldējumam, augļiem vai pankūkām. 
Pamatā mērcei ir karamelizēts cukurs, kuram pievienots ūdens, piens vai saldais krējums. Mērces pagatavošana nav īpaši grūta, tomēr prasa uzmanību un pacietību.


~500 ml mērcei vajadzēs: 
200 g cukurs
150 g sviests - svarīgi, lai ļoti labas kvalitātes!
200 ml saldais krējums
Pagatavošana:
Katliņā ar biezu dibenu ieber cukuru un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, to izkausē un karamelizē līdz zeltainai krāsai. Tad pamazām pievieno sviestu un turpina maisīt līdz sviests izkusis un sajaucies ar karameli. 
Beigās uguni izslēdz un tievā strūkliņā lej klāt saldo krējumu un maisa kamēr veidojas viendabīga, vijīga mērce. Mērci atdzesē un pasniedz pēc vēlēšanās. 
Ja visu mērci uzreiz neizlieto, to salej burciņā, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...