otrdiena, 2012. gada 14. augusts

Gaileņu risoto

Visgaršīgākās gailenes tomēr ir tagad, sezonas laikā. Tās gatavojot, pa māju plūst tāds aromāts, ka apetīte rodas ne pa jokam. Bet risoto ir tieši tāds ēdiens, kas spēs remdēt pat vislielāko izsalkumu - maigs, krēmīgs un varen sātīgs.


Nepieciešams:
150 - 200 g gailenes
200 g arborio rīsi
750 ml vistas buljons
1 selerijas kāts
neliels sarkanais sīpols
3-4 ēdamkarotes saldais krējums
pētersīļi /izmantoju kaltētos/
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
50 g sviests
1 ēdamkarote olīveļļa
Pagatavošana:
Sīki sakapā selerijas kātu un sīpolu, apcep sviestā un eļļā. Kad tie kļuvuši mīksti un caurpīdīgi, pievieno ~2/3 sagrieztas gailenes /pārējās negriež, tās atstāj veselas/. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz gailenes gatavas. Tad pievieno rīsus, apmaisa un cep pāris minūtes, lai rīsi uzsūc sviestu, sēņu un dārzeņu sulas.
Pielej ~1/3 buljona, pieber sāli, piparus un uz mazas uguns, ik pa laikam maisot, ļauj buljonam iesūkties rīsos. 
Kad buljons iesūcies, lej vēl klāt pa nelielām porcijām, buljonu izvārot, līdz rīsi ir al dente. Tad uguni izslēdz un rīsos iemaisa saldo krējumu.
Citā pannā izkausē sviestu, pielej mazliet eļļu un apcep pārējās gailenes. Kad sēnes gatavas, pievieno sīki sakapātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un atstāj pannā vēl pāris minūtes. Tad pārkaisa sasmalcinātus pētersīļus. 
Risoto pasniedz kopā ar apceptajām gailenēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...