piektdiena, 2012. gada 17. augusts

Dārzeņu sacepums ar malto gaļu

Universāls sacepums - tajā var izmantot dažādus sezonas dārzeņus, var pievienot arī sēnes. Arī mērci katrs var izvēlēties savai gaumei - krējuma, tomātu, bešamela mērci vai citu.

Nepieciešams:
baklažāns
3-4 kartupeļi
paprika
sīpols
500 g maltā gaļa
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai
mērcei:
krējums
majonēze
tomātu mērce /izmantoju Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem/ 
sasmalcināti zaļumi
Pagatavošana:
Kartupeļus ar visu mizu novāra sālsūdenī, malto gaļu apcep, pieber sāli, piparus. Baklažānu sagriež ripās, saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar eļļu un 180C cep ~20 minūtes, vienreiz cepšanas laikā apgriežot.
Kartupeļus nomizo un sagriež ripās, tāpat sagriež arī sīpolu un papriku. Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un kārto dārzeņus un malto gaļu.
Sajauc mērci un pārlej dārzeņu un maltās gaļas kārtojumam. Cep 180C ~30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...