pirmdiena, 2012. gada 13. augusts

Dārzeņu ragū

Vienkāršs ēdiens no sezonas dārzeņiem, bet tik garšīgs! Var ēst gan kā patstāvīgu dārzeņu ēdienu, gan kā salātus vai piedevas. 

Nepieciešams:
3 jaunie kabači
3 sīpoli
2 paprikas
1 čili
6 tomāti
2 ēdamkarotes ar kaudzi tomātu pasta
augu eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
Kabačus sagriež ripās, pēc tam kubiņos, saliek caurdurī, pārkaisa ar sāli un atstāj, lai atsulojas. Pa to laiku sagriež sīpolus, papriku, tomātus apmēram tādos pašos vienāda lieluma kubiņos, čili sasmalcina. Ja tomātiem miziņa ir bieza, tad labāk to vispirms noņemt.
Pannā atsevišķi apcep sīpolus, papriku ar čili, saliek katlā. Tad apcep kabačus, vispirms vēl ar rokām nospiežot šķidrumu. Liek klāt jau apceptajiem sīpoliem un pipariem. Beigās apcep tomātus, tiem pievieno tomātu pastu, samaisa un visu kopā apcep. Tomātus liek katlā, pieber sāli, piparus un uz mazas uguns sautē ~40 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...