otrdiena, 2012. gada 28. augusts

Amaretti cepumi

Trausli, kraukšķīgi, ar mandeļu aromātu. Amaretti cepumi lieliski garšo ar kafiju vai tēju. Tomēr nereti amaretti cepumi ir svarīga desertu sastāvdaļa, it īpaši itāļu virtuvē.
Klasiskā amaretti cepumu recepte nāk no Lombardijas, Itālijā. Sākotnēji tos cepa no aprikožu kauliņiem, tikai vēlāk cepumiem sāka izmantot mandeles. 

Vajadzēs:
340 g mandeles
340 g cukurs
4 olu baltumi
30 ml Amaretto liķieris
nedaudz sviesta
Pagatavošana:
Samaļ mandeles /nelobītas!/ un sajauc ar cukuru, pielej liķieri un vēlreiz visu sajauc. Olu baltumus kopā ar šķispniņu sāls sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi sajauc olu baltumus ar riekstu cukura maisījumu. Plātī ieklāj cepampapīru un to nedaudz pārsmērē ar sviestu. Mīklu ņem ar tējkaroti un liek uz cepampapīra. Tā kā cepumi cepoties nedaudz izplūst, tos neliek cieši vienu otram klāt. Cep 170C ~15 minūtes vai līdz cepumi zeltaini brūni.
Šī ir šarmantā Gino D`Acampo amaretti cepumu recepte. Es cepu pusi no minētā daudzuma un man sanāca 35 cepumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...