ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

Zemeņu mafini ar drumstalām

Šie mafini ir mīksti, gaisīgi, ar maigu garšu. Un grēcīgi labi...
Mafinus cept ir samērā viegli. Galvenais - sākumā atsevišķi sajaukt beramās, "sausās" sastāvdaļas un "šķidrās" sastāvdaļas, pēc tam, tās kopā sajaucot, nepārcensties maisīt.
Sastāvdaļas 12 mafiniem:
190 g miltu
šķipsna sāls
100 g cukurs
2 tējkarotes cepamais pulveris
110 g sviests
1 ola
120 ml piens
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
1 glāze zemenes
drumstalām:
pusglāze mandeļu skaidiņas
2 ēdamkarotes sviests
60 g cukurs
50 g milti
Pagatavošana:
Bļodā izsijā miltus, piejauc sāli, cepamo pulveri un cukuru. Citā bļodā sajauc pienu ar olu, pievieno izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu. Zemenes sagriež gabaliņos /~ lazdu rieksta lielumā/. 
Drumstalām sajauc miltus, sviestu, cukuru un mandeļu skaidiņas. Visu samaisa un saspaida, lai veidojas drumstalas. 
Tad miltu maisījumam pievieno piena-olu-sviesta maisījumu un ar lāpstiņu sajauc -  tikai tik, lai masas savstarpēji sajaucas, ne ilgāk. Tad pievieno sagrieztās zemenes un tās uzmanīgi, viegli iejauc. Masu pilda formiņās - apmēram par 2/3, virsū uzkaisa drumstalas un cep 180C 25-30 minūtes.
  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...