ceturtdiena, 2012. gada 12. jūlijs

Vistu spārniņi burkānu tomātu mērcē

Vistu spārniņus var pagatavot ne tikai kā lielisku uzkodu, tie ir varen gardi arī zupās un sautējumos. 
Nepieciešams:
1 kg vistu spārniņi
1 sīpols
2 burkāni
4 ķiploka daiviņas
1 mazā kārba konservētu tomātu bez mizas
sāls, cukurs, pipari
lauru lapa
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Vistu spārniņus sagriež locītavu vietās, sautējumam ņem tikai lielos gabaliņus, spārna galiņus var izmantot buljona pagatavošanai.
Dziļā pannā uzkarsē eļļu un tajā no abām pusēm apcep spārniņus līdz tie zeltaini brūni. Tad tos pārliek katlā vai sautējamā traukā, bet tajā pašā pannā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploka daiviņas, pēc tam pievieno sagrieztus burkānus, pāris minūtes apmaisot cep. Pievieno konservētos tomātus. Ja tie ir veseli, tad vispirms vajadzētu sadalīt mazākos gabaliņos. Pielej ~pusglāzi ūdens un uz mazas uguns sautē 7-10 minūtes, pieber sāli, cukuru /~pustējkaroti vai mazliet vairāk/, piparus, lauru lapu. Mērci pārlej spārniņiem un sautē līdz spārniņi gatavi.
Ēd ar vārītiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni vai rīsiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...