otrdiena, 2012. gada 17. jūlijs

Upenes marinādē

Upenes marinādē līdzīgi jāņogām marinādē ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem.


Uz 1 kg upeņu:
200 ml augļu etiķis /man - aveņu/
150 g cukurs
šķipsna sāls
2 krustnagliņas
3 smaržīgie pipari
Pagatavošana:
Ogas pārlasa, noskalo un atstāj apžūt. Katliņā ielej etiķi, pieber cukuru, sāli, krustnagliņas un piparus, uzvāra, noņem putas un izņem krustnagliņas un piparus. Tad ieber ogas un vēlreiz uzvāra. Līdzko uzvārās, uguni izslēdz, katliņam uzliek vāku un atstāj istabas temperatūrā līdz nākamai dienai.
Otrā dienā ogas ar marinādi uzvāra, salej burciņās, aizvāko. Burciņas saliek lielākā katlā ar verdošu ūdeni uz 10 minūtēm, tad atdzesē un noliek vēsumā.

2 komentāri:

  1. Un ko ar viņām var darīt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Parasti ēd :) Kā jau minēju - ļoti garšīgi pie gaļas ēdieniem - tāds saldi skābs akcents.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...