trešdiena, 2012. gada 25. jūlijs

Tarte ar melleņu un mandeļu krēma pildījumu

Vārds "mellenes" man asociējas ar jūliju, vasaras pilnbriedu, sauli... un melnu muti :) No šī pīrāga melna mute gan nepaliks, bet fantastiskas garšas sajūtas garantētas! Ogas cepoties iegrimušas marcipāna masā un kopā sajaucies ogu skābums ar saldo mandeļu krēmu. Sakārdināju?
Nepieciešams:
mīklai:
250 g milti
125 g auksts sviests
2 olas dzeltenumi
70 g cukurs
1 ēdamkarote auksts piens
šķispniņa sāls
pildījumam:
125 g maltas mandeles
100 g brūnais cukurs
80g sviests
2 olas
~300 g mellenes
Pagatavošana:
Sviestu mazos gabaliņos iegriež miltos un ar pirkstiem saberž drumstalās. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, pievieno pienu un vēlreiz visu sajauc. Tad maisījumu ielej miltu sviesta masā un ātri samīca mīklu, saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pildījumam saputo olas ar cukuru, pievieno maltas mandeles, tad pievieno mīkstu sviestu un sajauc viendabīgu masu. Garšas pastiprināšanai krēmam var pievienot pāris piles mandeļu esences.
Mīklu ieklāj ar sviestu iesmērētā formā /man forma 28 cm diametrā/ un ar dakšiņu sadursta pamatni. Tad ielej krēmu, izlīdzina, pārber mellenes un cep 180C ~30 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē vismaz 20 minūtes.

Ātrais tartes pagatavošanas variants - izmantot jau gatavu smilšu mīklu. Arī melleņu vietā var ņemt citas ogas, piemēram, avenes, kazenes.

8 komentāri:

  1. Izskatās varen gardi!

    AtbildētDzēst
  2. Vai mīklas pamatne pirms pildījuma vēl nav jāpacep?

    Bet vispār izskatās, ka kolēģiem šonedēļ būs galdā kārums... :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es necepu. Tomēr, ja ir šaubas, ka mīkla neizcepsies, var to arī darīt - uz kādām minūtēm 10 pamatni iešaut krāsnī.
      Lai izdodas! :)

      Dzēst
    2. Pamatnīti bišku pacepu, bet drīzāk tāpēc, ka dēļ krāsniņas vecuma man nav ne jausmas, kādas tur ir temperatūras. varbūt arī tāpēc beigu beigās kūka cepās gandrīz stundu. :)
      Bet sanāca ļoti garda! Visi kolēģi nespēja vien rast glaimojošus vārdus darinājumam.. Svētki sākušies man agrāk! :))
      Paldies par recepti!

      Dzēst
  3. Es arī vakar izmēģināju šo recepti. Tas saucās, ko lai ātri tādu garšīgu ciemiņiem uztaisa :) Ļoti garšīgi sanāca! Pamatni 10min atsevišķi pacepu. Tad pievienoju pildījumu un cepu vēl kādas 40min, jo pildījums pēc 1/2h vēl bija ļoti šķidrs. Recepti ierakstīšu savā recepšu kladītē, jo ir vērts taisīt vēl un vēl :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cepšanas laiks tiešām var atšķirties, ņemot vērā katras krāsns īpatnības. Tomēr rezultāts mani nekad nav pievīlis - garšas baudījums garantēts! :)

      Dzēst
  4. Paldies par recepti.Melleņu vietā ņēmu upenes.tad izteiktāka garša.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...