trešdiena, 2012. gada 11. jūlijs

Persiku šarlote

Īsts vasaras gardums! Var baudīt gan siltu, gan atdzisušu.
Nepieciešams:
5 stingri persiki
100 g medus
50 g cukurs
50 g sviests
200 g milti
200 ml piens
2 olas
1 tējkarote cepamais pulveris
šķipsna sāls
Pagatavošana:
Persikiem izņem kauliņus, pēc tam sagriež daivās. Katliņā ieber cukuru, pievieno medu un sviestu un uz mazas uguns karsē kamēr izkusis cukurs. Tad ieber persiku daivas, sajauc un, ik pa laikam apmaisot, karamelizē persikus, līdz tie paliek mīkstāki, 7-10 minūtes. Persikus izņem no sīrupa un saliek ar sviestu iesmērētā cepamā formā /man 23 cm diametrā/. Sīrupu atstāj, lai nedaudz atdziest.
Mīklai sajauc olas ar pienu, pieber šķipsnu sāls un pielej atdzisušo sīrupu, sajauc, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un vēlreiz sajauc. Mīklu pārlej persikiem un cep 180C 30-35 minūtes. Gatavu pīrāgu mazliet atdzesē, tad formai uzliek izmēram atbilstošu lēzenu šķīvi un apgriež otrādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...