piektdiena, 2012. gada 6. jūlijs

Panzanella

Panzanella ir tradicionāli itāļu salāti, kas kļuvuši populāri un iecienīti daudzviet pasaulē. Ar šiem salātiem no jauna iepazinu baziliku. Un iemīlēju. 
Bet baziliks tomēr šajos salātos nespēlē galveno lomu. Tā atvēlēta tomātiem un maizei. Tālākais ir katra brīva izvēle un improvizācija.
Nepieciešams:
4 šķēles ciabatta, vislabāk otrās dienas, sakaltusi
2 tomāti
1 garais gurķis
1 paprika /vai pa pusei no dažādu krāsu paprikām/
sarkanais sīpols
kaperi
svaigas bazilika lapiņas
mērcei:
6-8 ēdamkarotes olīveļļa
2-3 ēdamkarotes balzāmetiķis vai sarkanvīna etiķis
sīki sakapāta ķiploka daiviņa
sāls, pipari
Pagatavošana:
Maizes šķēles salauž gabaliņos un cepeškrāsnī /vai pannā/ apcep. Sīpolu sagriež plānos pusriņķos, tomātus, gurķi un papriku - kubiņos. Traukā sajauc sagrieztos dārzeņus, pievieno kaperus, maizi, pārlej mērci un pārkaisa bazilika lapiņas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...