ceturtdiena, 2012. gada 19. jūlijs

Melleņu pīrāgs

Tik vienkārši pagatavojams, bet tik vienreizēji labs! Ja vien ir iespēja tikt pie vienas vai divām glāzēm melleņu, noteikti izcep.


Nepieciešams:
olas - 2
cukurs - 110 g + 2 ēdamkarotes
sviests - 75 g
milti - 130 g
cepamais pulveris - 1 tējkarote
vaniļas cukurs - 1 tējkarote
sāls - šķipsniņa
mellenes - glāze vai vairāk
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru, pievieno kausētu sviestu, samaisa, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, pievieno sāli, vaniļas cukuru un samaisa viendabīgu mīklu. Karstumizturīgā formā /man formas izmērs 25 x 15cm/ ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Pārber mellenes, sajauktas ar 2 ēdamkarotēm cukura. Cep 180C ~30 minūtes.



Gatavu baudi ar saldējumu...mmm
Tikpat vai vismaz gandrīz tikpat labs, kā skūpsts no "Manas melleņu naktis" :)


3 komentāri:

  1. Paldies par recepti! Ilgi meklēju internetā, ko ātru un garšīgu tētim vārda dienā pagatavot. Izdevās lieliski un pat drupačas no šķīvja ir nolasītas. :)

    AtbildētDzēst
  2. Lieliska recepte: cepu gan ar melleneem, gan ar bruukleneem. Abas sanāca dieviigas- gan karstas ar saldējumu, gan atdzisushas... Njamm!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...