sestdiena, 2012. gada 14. jūlijs

Melleņu mafini. Un mazliet meža zemeņu

Sakārojās melleņu mafinus. Nu tik ļoti, ļoti, ka vilku gumijniekus, bridu mežā un pusspainītis melleņu komplektā ar pēdējām meža zemenītēm rokā gan. 
Cepšanai izvēlējos klasisku amerikāņu mafinu recepti, jo, lai nu kā - tur tomēr esmu ēdusi visgardākos mafinus pasaulē.


12 mafiniem nepieciešams:
1 glāze melleņu /piebēru vairāk un vēl virsū sabēru, kopā ar meža zemenītēm/
beramās sastāvdaļas:
250 g milti
2 tējkarotes cepamais pulveris
200 g cukurs
pustējkarote sāls
šķidrās sastāvdaļas:
1 ola
180 ml piena
pustējkarote vaniļas ekstrakta
100 g kausēta sviesta
Pagatavošana:
Traukā izsijā miltus, pieber cepamo pulveri, sāli un cukuru. Kārtīgi visu sajauc. Citā traukā sajauc olu, pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi sajauc. 
Tad piena olu maisījumu ielej miltu maisījumā un vieglām kustībām, cenšoties ne vairāk kā 10-15 reizēs sajaukt mīklu. Tas nekas, ja vietām sausais maisījums nav sajaucies. Tad ieber ogas un iecilā. Mīklu liek formiņās un cep 200C 15-18 minūtes.


Ak, cik garšīgi!

2 komentāri:

  1. nu gan sakārdināji... šodien jāmet līkums gar tirgu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šie mafini izdevās patiešām gaisīgi un pilni ogām. Būs noteikti jāizmēģina arī ar citām ogām!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...