otrdiena, 2012. gada 24. jūlijs

Lavaša čipši

Alternatīva kartupeļu čipšiem. Mainot garšvielas, var iegūt visdažādākos čipšus - gan ar papriku vai kariju, gan ķiplokiem, dillēm vai pētersīļiem. 
Nepieciešams:
plāns lavašs /es izmantoju armēņu lavašu, 190 g/
1,5-2 ēdamkarotes augu eļļa
šķipsna sāls
garšvielas un zaļumi pēc izvēles /garšvielas, pievieno nedaudz - pieberot par daudz, tās dod rūgtenu piegaršu, izņemot papriku - to var likt kādu tējkaroti/
Pagatavošana:
Ar virtuves šķērēm lavašu sagriež apmēram sērkociņa kastītes lieluma gabalos. Gabaliņi var būt trīsstūra, kvadrāta vai romba veidā - tam nav nozīmes.
Sagrieztos gabaliņus saliek bļodā un pieber sāli, zaļumus un garšvielas pēc izvēles, pielej augu eļļu un visu kārtīgi sajauc. Tad tos saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, liek cepeškrāsnī un cep  180C. Cepšanas laiks nav ilgs - 7-10 minūtes. Noteikti pāris reizes jāapjauc un jāseko, lai čipši nepiedeg.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...