pirmdiena, 2012. gada 16. jūlijs

Krēmīga dārzeņu biezzupa ar kūpinātu gaļu un kukurūzu

Šī ir no zupām, kas gatavas apmēram pusstundas laikā. Maigu garšu, sātīga un ļoti ļoti garšīga.
Nepieciešams:
3 šķēles kūpinātas krūtiņas, 150-200 g
2 burkāni
1 sīpols
2 selerijas kāti
mazā kārba konservēta kukurūza /man bija 2 vārītas kukurūzas vālītes/
olīveļļa cepšanai
300 ml dārzeņu buljons /vai ūdens/
200 ml saldais krējums /pusi no daudzuma var aizvietot ar pienu/
pētersīļi
sāls
Pagatavošana:
Katliņā uzkarsē eļļu. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un apcep, pievieno sīki sagrieztu sīpolu, sajauc, mazliet apcep, tad pievieno kubiņos sagrieztus burkānus un seleriju kātus. Visu samaisa un sautē uz vidējas uguns ~5 minūtes. Tad pielej buljonu, uzvāra un turpina vārīt 5 minūtes. Tad pievieno kukurūzu, saldo krējumu un sakapātus pētersīļa zaļumus, sāli un gatavo vēl pāris minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar paprikas pulveri.
Ja zupu vēlas tumīgāku, kopā ar burkāniem un seleriju var pievienot arī mazos gabaliņos sagrieztu kartupeli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...