ceturtdiena, 2012. gada 26. jūlijs

Gurķu salāti ar fitaki, pētersīļiem un sarkaniem sīpoliem

Atsvaidzinoši salāti, bet spēcīgu garšu. Proporcijas nav stingri noteiktas un katrs var pielāgot tās savai gaumei. Ja sīpoli šķiet par stipru, tos minūtes 10 patur aukstā ūdeni, pēc tam nosusina. Tad sīpoliem būs maigāka garša.
2-3 porcijām nepieciešams:
4 gurķi
1/2 sarkanais sīpols
pētersīļi
100 g fitaki /vai feta/
mērcei:
2 ēdamkarotes olīveļļa
1 ēdamkarote citronu sula
Pagatavošana:
Sagriež gurķi un sīpolu, pētersīļus sasmalcina, sieru sadrupina un visu saliek salātu traukā. Sajauc olīveļļu un citronu sulu, pārlej dārzeņiem un samaisa. Ja vēlas pārkaisa piparus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...