svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

Cūkgaļas šašliks

Visu nedēļu līst un līst, arī meteorologi vairs tikai spēj mierināt - brīvdienās būs sausāks... Tātad - ja jau laika apstākļi mūs ne īpaši lutina, lutinām sevi paši. Ar šašliku! 


Sastāvdaļas:
~1 kg cūkas kakla karbonāde 
marinādei:
1 citrona sula
1 apelsīna sula
1 ēdamkarote medus
2 ēdamkarotes augu eļļa
pētersīļa zaļumi
2-3 ķiploka daiviņas
1 sīpols
2 čili pipari
sāls
Pagatavošana:
Sagriež gaļu gabaliņos. Sajauc marinādi - eļļu, citrona un apelsīna sulu, medu, sagrieztu sīpolu, sakapātus zaļumus, čilli piparus, ķiploku, pieber sāli. 
Marinādi pārlej gaļai, kārtīgi sajauc un noliek marinēties - vismaz uz 2 stundām. Kad gaļa iemarinējusies, to liek vai nu uz restītēm vai dur uz iesmiem un cep gatavu.
Mēs gaļu ēdām ar pašu gatavoto kečupu un tomātu salātiem ar baziliku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...