otrdiena, 2012. gada 17. jūlijs

Baklažānu sacepums ar tomātiem un sieru

Viegla un garda maltīte Itālijas noskaņās. Klāt pasniedz kraukšķīgu maizi vai salātus.
Nepieciešams:
baklažāns, ~400 g
125 g mocarella
50 g cietais siers 
1 ēdamkarote maizes drupačas
1 neliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
tomāti
sāls, pipari
1 tējkarote cukurs
olīveļļa
baziliks
Pagatavošana:
Tomātiem noņem miziņu un sagriež kubiņos, sīpolu un ķiploku sasmalcina.
Baklažānu sagriež ~0,5 cm biezās šķēlēs, tās saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar olīveļļu un cep 180C ~ 20 minūtes.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno tomātus, cukuru, sāli un piparus, uzvāra un uz mazas uguns sautē 8-10 minūtes, pēc tam pieber sīki sakapātu baziliku.
Nelielā karstumizturīgā formā liek vienu kārtu baklažānu šķēles, virsū - kārtu mazos gabaliņos sagrieztu mocarellu, tomātu masu un rīvētu cieto sieru . Visu atkārto vēlreiz, pārkaisa ar maizes drupačām. Cep 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...