otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Ar malto gaļu pildīti pipari saldā krējuma mērcē

Pildītus piparus var pagatavot ar dažādiem pildījumiem gan cepeškrāsnī  /ar šampinjoniem un spinātiem pildīta paprika, ar malto gaļu pildīti pipari, ar vistas gaļu pildīta paprika vai ar kuskusu pildīta paprika/, gan sautēt kādā mērcē, kā šos piparus. Ja mērce liekas par treknu, ir daži varianti kā to padarīt "vieglāku" - daļu saldā krējuma aizvietot ar ūdeni vai pienu. Var saldā krējuma vietā ņemt 10% kafijas krējumu, tikai iepriekšējā pieredze rāda, ka tad mērce saiet "ziedos". 
Nepieciešams:
8-10 pipari
500 g maltā gaļa
125 g rīsi /1 paciņa/
1 liels sīpols
zaļumi - zaļie lociņi, dilles, pētersīļi
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai
mērcei:
600 ml saldais krējums 
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
zaļumi - dilles, pētersīļi
Pagatavošana:
Rīsus vāra līdz tie pusgatavi. Pipariem nogriež cepurītes un uzmanīgi izņem sēklotnes.
Sīpolu un zaļumus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, pievieno zaļumus un kopā cep vēl  kādu minūti.
Sajauc malto gaļu ar rīsiem, pievieno sacepto sīpolu ar zaļumiem, pieber sāli, piparus.
Masu pilda piparos, tad katram piparam uzliek cepurīti, bet tas nav obligāti. 
Mērcei sasmalcina sīpolu, ķiplokus un apcep dziļā pannā, pielej krējumu, pieber sāli, piparus. Karsē 5-7 minūtes. Tad pieber sagrieztus zaļumus.
Piparus kārto katlā, pārlej mērci un uz mazas uguns sautē ~30-35 minūtes.
Ja pēc piparu pildīšanas paliek pāri maltās gaļas masa, to var iedrupināt mērcē, lai sutinās kopā ar pipariem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...