piektdiena, 2012. gada 29. jūnijs

Zemeņu tiramisù

Nevienam vairs nav jāstāsta, cik bezgala gards ir itāļu deserts tiramisù. Turklāt tas ir arī vienkārši pagatavojams, tāpēc mūsmājās viesību un svētku reizēs tiramisù diezgan bieži ir galdā. Šoreiz - zemeņu, jo ir īstais ogu laiks.

Nepieciešams:
500 g mascarpone siers
4 olas
4 ēdamkarotes cukura
400 g zemenes
200 g cepumi Savoiardi /dāmu pirkstiņi/
Pagatavošana:
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi saberž ar cukuru līdz masa kļūst gaiši dzeltena un palielinās. Pamazām pievieno mascarpone sieru un sajauc viendabīgu masu. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā olu siera krēmā.
Zemenes sablendē, ja vēlas - mazliet var pievienot liķieri vai rumu.
Cepumus no abām pusēm apmērcē zemeņu masā un liek traukā kā apakšējo kārtu, tad virsū uzliek kārtu ar krēmu, pēc tam atkal cepumus un virsū - krēmu. Ja palicis pāri vēl zemeņu biezenis, to var pārliet krēmam un pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem. 
Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 3-5 stundām liek ledusskapī.
Desertu var pagatavot uzreiz porciju trauciņos. Savukārt ziemā zemeņu tiramisù pagatavošanā var izmantot saldētās zemenes, tikai tad iespējams, atbilstoši katra garšai jāpalielina cukura daudzums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...