ceturtdiena, 2012. gada 28. jūnijs

Vistas un brokoļu sacepums ar pastu

Gards sacepums ar kraukšķīgu garoziņu virskārtā.
3-4 porcijām nepieciešams:
250 g pasta /man gliemežvāki/
2 nelielas vistas filejas
brokoļa galviņa
augu eļļa cepšanai
3 ēdamkarotes tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem /ja tās nav - derēs arī vienkārši tomātu mērce/
300 ml saldais krējums
2 olas
sāls, pipari
pārkaisīšanai:
50 g cietais siers
1 ķiploka daiviņa
sauja mandeļu skaidiņas
saišķis zaļie lociņi
Pagatavošana:
Sālsūdenī novāra pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, gatavu kārtīgi notecina. Brokoli sadala mazās rozetēs un tvaicē 4-5 minūtes, tad saber caurdurī un aplej ar auksta ūdens strūklu. Ātrākam rezultātam abus procesus var arī apvienot - uzliek vārīties pastu un pievieno brokoļa rozetes 4-5 minūtes pirms pasta gatava. Šajā gadījumā gan darbības ar auksto ūdeni izpaliek.
Vistu sagriež gabaliņos un pannā apcep zeltaini brūnu. Man bija sauja gaileņu, pieliku arī tās un apcepu kopā ar vistu. Tad iemaisa tomātu mērci un saldo krējumu, kas viegli sakults ar olām. Maisa līdz mērce sabiezē, pieber sāli, piparus.
Atsevišķā trauciņā sajauc uz smalkās rīves sarīvētu sieru, sagrieztus lociņus, sasmalcinātu ķiploku un mandeļu skaidiņas. 
Karstumizturīgā traukā liek pastu un brokoļa rozetes, pārlej ar vistas mērci, izlīdzina un pārkaisa ar siera un mandeļu skaidiņu maisījumu. Cep 180C ~20 minūtes līdz virsma zeltaini brūna.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...