trešdiena, 2012. gada 20. jūnijs

Vista ar sezamsēkliņām

Austrumnieciskos motīvos pagatavoti vistas gabaliņi ir garšīgi gan silti kā pamatēdiens kopā ar rīsiem vai atdzisuši kā lieliska uzkoda.
Nepieciešams:
4 vistas šķiņķīši /vai 6-8 stilbiņi/
sezamsēkliņas
zaļie lociņi
marinādei:
1 liela sasmalcināta ķiploka daiviņa
2 ēdamkarotes hoi sin mērce
2 ēdamkarotes sojas mērce
2 ēdamkarotes medus
nepilna tējkarote sāls
1 tējkarote sezameļļa
šķipsna vai vairāk kajēnas pipari
Pagatavošana:
Sajauc marinādi no minētajām sastāvdaļām, ar to pārlej vistas gabaliņus un marinē vismaz pusstundu. Tad šķiņķīšus pārliek karstumizturīgā traukā, pārlej marinādi un cep cepeškrāsnī 180C 40-50 minūtes, gabalus vienreiz apgriežot un ik pa laikam pārlejot marinādi.
Gatavus šķiņķīšus pārkaisa ar sezamsēkliņām un zaļajiem lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...