trešdiena, 2012. gada 13. jūnijs

Veselības maize

Pašu ceptai maizītei ir pavisam cita garša un smarža.
1 klaipiņam maizes nepieciešams:
2 glāzes miltu
1 glāze Herkuless /aizvietoju ar četrgraudu pārslām/
15 g svaigais raugs
325 ml ūdens
0,5-1 ēdamkarote medus /daudzums atkarīgs no tā, cik saldenu maizi vēlas, var aizstāt ar iesalu/
1-1,5 tējkarotes sāls
sēklas pēc izvēles /saulespuķu, linsēklas, sezamsēkliņas/
Pagatavošana:
Siltā ūdenī iejauc raugu un medu, izšķīdina, piejauc pārslas un atstāj 20-30 minūtes. Tad piejauc miltus un sāli, samīca mīklu. Ja vēlas, piejauc sēklas. Trauku pārklāj ar tīru dvieli un atstāj siltā vietā 1-1,5 stundu raudzēties. Pēc tam mīklu vēlreiz samīca, veido klaipiņu un liek uz plātī ieklāta cepampapīra. Pārklāj ar dvieli un atstāj vēl uz pusstundu. 
Tad pārkaisa sēklas un cep 180C 30-40 minūtes. 10 minūtes pirms maize gatava, to pārsmērē ar siltu pienu.

2 komentāri:

  1. Man tā maize sanāca kaut kāda mitra....

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nezinot precīzāku informāciju, grūti pateikt, kas par vainu

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...